LEZZET USTALARI GALADA BULUŞTU
Türkiye’de ilk kez düzenlenen “Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi” gala gecesinde, gastronomi dünyasının önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile uzman akademisyenler biraraya geldi.
Tarihi Havagazı Fabrikası’nda organize edilen gala gecesine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Rektörü Oğuz Esen, İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Gül Şener, İzmir CVB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kongre Düzenleme Kurulu Üyesi Hande Arslanalp ile Reseau Délice Dünya Gurme Şehirler Birliği Başkanı Jean Michel Daclin katıldı.
Delice Network üyeleri Olivier Marette, Alberto Laplaine Guimaraes, Herve Fleury, Xavier Medina, Jean Robert Pitte, Fatimazahra El Aouni, Harris Kalpidis, Kai Victor Hansen, Rudolf Van Nunen’in konuk olduğu gala gecesinde; kongre onursal, düzenleme, danışma ve bilim kurulu üyeleri ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi bölümü öğrencileri ve yabancı alım heyetleri yer aldı. Kare Sanat, müziği ile geceye renk kattı.
Gastronomi Turizmini Anlattılar
Türkiye’nin turizm sektöründeki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir Fuarı kapsamında Fuar İzmir’de düzenlenen Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi 3 gün sürdü. Kongreye Belçika, Brezilya, Fransa, İspanya, Monako, Norveç, Portekiz, Yunanistan ve Türkiye’nin 15 farklı kenti katıldı. 10 davetli konuşmacı toplam 400 kişinin yer aldığı kongrede, 28 sözlü ve 12 poster bildiri sunuldu. Kongre katılımcıları Turizm Fuarı ile eş zamanlı bir kongrenin düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Türk mutfağının vurgulandığı Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’nde ayrıca “En iyi uygulamalar” paneli de düzenlendi. Fuar İzmir D holü oditoryumunda düzenlenen panele, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sırma Güven, Dünya Gurme Şehirler Birliği Başkanı Jean Michel Daclin, Réseau Délice Lizbon Temsilcisi Alberto Laplaıne Guimaraes, Réseau Délice Brüksel Temsilcisi Olivier Marette, Doğal Sofra SlowFood Urla temsilcisi ve Urlice Şarap ve Bağ Evi işletmecisi Bilge Bengisu Öğünlü, İzmir Gourmet Guide Yayımcısı ve Mandal Ajans Başkanı Serkan Saysen, Urla Şarapçılık’ın sahiplerinden Can Ortabaş, seyahat yazarı, gazeteci ve @cityofizmir proje koordinatörü Bahar Akıncı öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
Sırma Güven’in moderatörlüğünde iki oturumda gerçekleşen panelin ilk oturumunda Délice başkanı Jean Michel Daclin ve temsilcileri Olivier Marette ve Alberto Laplaine Guimaraes, temsilciliklerini yaptıkları şehirlerindeki gastronomi turizmi alanındaki deneyimleri paylaştı.
İkinci oturumda ise Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar Urla sürdürülebilir gıda uygulamalarını katılımcılar ile paylaştı. Bahar Akıncı kentsel pazarlamada gastronominin önemine değindi. Can Ortabaş ve Serkan Saysen, Urla Şarabını ve Urla’ya özgü yemek kültürünü anlattılar.
Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi; İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü, TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri ve İZFAŞ işbirliğinde organize edildi.
Kongrenin Ana Sponsoru Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olurken, Platin Sponsoru Trakya Kalkınma Ajansı, Çanta Sponsoru Urla Belediyesi, İş Ortakları Dünya Gurme Şehirler Ağı (Reseau Delice), Türk Hava Yolları (THY), We’r from Turkey, Oturum Sponsoru Dostlar Fırını, Hizmet Sponsorları ise Dekante, Gürçelik, Kapp, Migros ve Rational oldu.
Bilgilerinize sunar, ilginize teşekkür ederiz.
Saygılarımızla